La cât mai multe G-uri!

4G Ați observat autobuzele din București îmbrăcate cu reclamele Orange la 4G? Dacă ești în ele, nici nu mai știi la ce stație trebuie să cobori că nu vezi de reclama ce acoperă tot autobuzul. Cei mai mulți dintre călători și-ar dori să meargă autobuzul mai repede în loc să aibă conexiune rapidă la net.  Noi parcă am vrea și una și alta.

Așadar 4G-ul se referă la a 4-a generaţie de reţele de telecomunicaţii mobile, fiind o evoluţie a reţelelor “3G”. Aceasta ne oferă acces foarte rapid la net pe mobil, viteze de transfer de date de până la 100 Mbps pentru download şi până la 50 Mbps pentru upload, de până la 10 ori mai mari decât prin tehnologia 3G.

Deși e oferită de marii operatori de telefonie de la noi, conectivitatea 4G e încă la stadiul de noutate pentru majoritatea dintre noi, de tehnologie inutilă din cauza suficienței 3G-ului – asta și pentru că netul încă ne costă scump și la ce îl folosim noi parcă merge și 3G-ul.

Chiar și asa, asiaticii de la Huawei se gândesc la viitor, începând deja să investească în tehnologia 5G, care va permite viteze de transfer de până la 10 Gb/sec. Adică vom putea descărca un film pe telefon cât ai zice pește :). La 6G vom putea probabil transfera obiecte prin telefon, gen mânuși, căști, pixuri, asta așa pentru început.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s